U Švedskoj je pokrenuta inicijativa za pomoć beskućnicima. Između ostalog nude i noćenje u uvjetima u kakvima svakodnevno spavaju beskućnici.



U švedskom hotelu prikladnog naziva 'Hotel za beskućnike' neće vas dočekati nikakav luksuz, nikakav minibar, ni posluga u sobu niti išta slično. Za 70 kuna po danu, spavat ćete na jednom od 10 mjesta na kojima spavaju beskućnici u Göteborgu.



Ovu inicijativa pokrenuta je kako bi se skupio novac upravo za one koji nemaju svoja četiri zida i koji svaki novi dan dočekuju na otvorenom. Program je pokrenuo časopis Faktum kojeg u Švedskoj prodaju beskućnici i to u suradnji s jednom velikom reklamnom agencijom, piše Daily Mail.



'Mislimo da vlasti ne rade dovoljno za da bi pomogle beskućnicima. Ovo je podsjetnik na siromaštvo i jednostavan način da se ljudi uključe', kaže urednik časopisa Faktum Aaron Israelson.



Oni koji se odluče na ovakvu vrstu smještaja mogu birati između prljave vreće za spavanje u parku, hrpe novina ispod mosta, tvrde klupice u parku ili prljave deke ispod nogometnog stadiona.



Göteborg je drugi po redu najveći grad u Švedskoj i u njemu se trenutno nalazi oko 3400 beskućnika koji spavaju na otvorenom ili u privremenom smještaju.

Objavi komentar

 
Top