Film govori o nekoliko ljubavnih priča, međusobno povezanih u jednu cjelinu. U centru priče su ciganska ljepotica Rada, i Loiko Zobar, sitni lopov nemirnog duha. To je u isto vrijeme i priča o životu cigana u Austro-Ugarskom carstvu početkom 20. stoljeća.


Sadržaj:
Muzički film/drama. Strastvena priča prožeta glazbom o fatalnoj ljubavi između prekrasne i buntovne Rade (S. Toma) i zgodnog konjokradice Zobara (G. Grigoriu), koja se zbiva ranih godina 20. stoljeća u Besarabiji, današnjoj Moldovi, koja je tada pripadala Austro-Ugarskoj.
Pjesme iz filma 'Cigani lete u nebo' ušle su u uho romantičara diljem svijeta, a pobunjenička nota koju ovaj film gaji prema tekovinama zapadne civilizacije izmamit će i danas mnogima suzu na oko. Da se djelo redatelja Emila Loteanua, osim publici dopalo i kritici, svjedoči i Grand Prix uglednog filmskog festivala u San Sebastianu.

Snimljeno prema priči Maksima Gorkog.

Glumci:
Grigore Grigoriu, Svetlana Toma, Barasbi Mulayev, Ion Sandri Scurea, Pavel Andrejchenko, Sergiu Finiti, Lyalya Chyornaya, Borislav Brondukov, Nelli Volshaninova, Vsevolod Gavrilov, Mikhail Shishkov, Nikolai Volshaninov
















Objavi komentar

 
Top